Kokospannacotta med citrusmarinerade jordgubbar

Serverar: 6 portioner

Det här är en både söt och syrlig dessert som är perfekt om du vill förbereda i god tid innan gästerna anländer.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • ¾ dl socker
  • 3 dl krämig kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • Citrusmarinerade jordgubbar
  • Ca 500 g färska jordgubbar
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk pressad citron
  • 2-3 msk socker
  • Garnering
  • Rivet skal från citron och lime
  • Eventuellt hyvlad kokos
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
    2. Koka upp socker, kokosmjölk, grädde och citronsaft i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Låt svalna.
    3. Häll upp pannacottan i glas, ca 1 dl i varje. Ställ dem för att stelna i kylen i minst 4 timmar.
    4. Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda jordgubbar, lime- och citronsaft samt socker. Låt det dra i ca 20 minuter. Häll av vätskan från jordgubbarna.
    5. Toppa pannacottan med de citrusmarinerade jordgubbarna och riv lite citrusskal och limeskal över precis före serveringen. Garnera eventuellt med lite hyvlad kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben