Gyllene pasta med saffran och räkor

Serverar: 4 portioner

Krämigt, lyxigt och med ljuvlig saffranssmak. Snabbt och magiskt gott!

Ingredienser

  • 400 g valfri pasta
  • 1 fänkål
  • ½ rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • ½ g saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • ½ citron
  • 340 g räkor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Strimla fänkålen tunt. fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran någon minut. Häll i krossade tomater och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
    2. Krama resten av fänkålen med citronsaften och smaka eventuellt av med salt. Vänd ner räkor och pasta i såsen precis före servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben