Citrusmarmelad i mikron

Serverar: 2 portioner

Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra egen god marmelad på. Den är rik på både C-vitamin och fibrer.

Ingredienser

  • 2 stora apelsiner
  • 1 grapefrukt eller pomerans
  • 1-1 1/2 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1/2 tsk citronsyra
  • Instruktioner

    1. Borsta frukten noggrant under rinnande varmt vatten. Skär dem med skalet på, i klyftor och sedan i tunna skivor. Lägg alltsammans i en rymlig form. Tillsätt vattnet. Täck formen och koka frukten. Rör ner sockret. Koka marmeladen utan att formen är täckt. Rör ut citronsyran i en aning vatten och blanda ned detta i marmeladen. Häll upp i rena burkar.
    2. Koka frukten på full effekt i 5-6 minuter. Koka marmeladen på låg effekt (defrost) i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    20 min
    30
    16
    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben