Citrussallad med saffranshalloumi
Serverar:
8-10 portioner
En vegetarisk sallad med inslag av blodgrape och apelsiner.
Ingredienser
200 g halloumi
2 blodgrape
2 apelsiner
½ gul lök
Ca 70 g blandad sallad
2 msk olivolja
½ paket saffran (¼ g)
Flingsalt
Instruktioner
På buffébordet räcker detta till 8-10 personer.
Skala frukten med vass kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva löken tunt.
Blanda salladen med frukt, lök och ½ tsk flingsalt. Lägg salladen i portionsskålar eller på ett stort fat.
Skär osten i 8-10 skivor. Stek dem hastigt på båda sidor utan fett i en stekpanna. Skär dem i mindre bitar.
Blanda olja och saffran. Vänd runt ostbitarna i detta. Lägg osten ovanpå salladen.
Liknande recept
Citronyoghurtsorbet med citrussallad
4
Citrussallad med fänkål och ädelostmousse
4
Ljus chokladpudding med riscrisp och citrussallad
4
Ruby citrussallad med kardemummakesella
4
Papayaklyftor i frisk citrussallad
4
Citrustarteletter
10-15
Snabb chokladkräm smaksatt med Lipton
4-6
Glutenfri chokladkaka med mycket smak
30 min
12
1
Amaretti – italienska mandelkakor
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!