Citrussallad med saffranshalloumi

Serverar: 8-10 portioner

En vegetarisk sallad med inslag av blodgrape och apelsiner.

Ingredienser

  • 200 g halloumi
  • 2 blodgrape
  • 2 apelsiner
  • ½ gul lök
  • Ca 70 g blandad sallad
  • 2 msk olivolja
  • ½ paket saffran (¼ g)
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. På buffébordet räcker detta till 8-10 personer.
    2. Skala frukten med vass kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva löken tunt.
    3. Blanda salladen med frukt, lök och ½ tsk flingsalt. Lägg salladen i portionsskålar eller på ett stort fat.
    4. Skär osten i 8-10 skivor. Stek dem hastigt på båda sidor utan fett i en stekpanna. Skär dem i mindre bitar.
    5. Blanda olja och saffran. Vänd runt ostbitarna i detta. Lägg osten ovanpå salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben