Clementinmuffins med tosca
Läckra, saftiga muffins med smak av clementin blir extra smarriga med ett toscatäcke.
Ingredienser
4 clemetiner
½ dl mjölk
1 ägg
75 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
Tosca
1 dl pistagenötter
1 dl sötmandel
1 dl pekannötter
75 g smör
2 msk socker
2 msk ljus sirap
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
Mindre än ½ krm salt (en nypa)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Placera ut muffinsformar på en plåt. Muffinsbleck ger högre muffins.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull, dra den från värmen och häll i mjölk.
Skala och pressa saften ur clementinerna.
- Späd mjölken med clementinsaft till en fingervarm blandning ( är den varmare får den stå och svalna något) Knäck i ägget och vispa slätt.
- Blanda ner de våta muffinsingredienserna i de torra och fördela smeten i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Blanda under tiden toscan.
Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud tills smeten tjocknat en aning och tillsätt nöthacket.
- Ta ut muffinsplåten, klicka snabbt på toscasmeten (tryck till lätt med baksidan av en sked) och grädda färdigt muffinsarna i 10-15 minuter. Toscan ska ha fått en fin, gyllene färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)