Clementinmuffins med tosca

Serverar: 12 portioner

Läckra, saftiga muffins med smak av clementin blir extra smarriga med ett toscatäcke.

Ingredienser

  • 4 clemetiner
  • ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 75 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • Tosca
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl pekannötter
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Mindre än ½ krm salt (en nypa)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt. Muffinsbleck ger högre muffins.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull, dra den från värmen och häll i mjölk. Skala och pressa saften ur clementinerna.
    3. Späd mjölken med clementinsaft till en fingervarm blandning ( är den varmare får den stå och svalna något) Knäck i ägget och vispa slätt.
    4. Blanda ner de våta muffinsingredienserna i de torra och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    5. Blanda under tiden toscan. Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud tills smeten tjocknat en aning och tillsätt nöthacket.
    6. Ta ut muffinsplåten, klicka snabbt på toscasmeten (tryck till lätt med baksidan av en sked) och grädda färdigt muffinsarna i 10-15 minuter. Toscan ska ha fått en fin, gyllene färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben