Serverar: 12 portioner
Tid: 35 minuter
Saftig och himmelskt god kaka med doft av kanel.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt olja och finrivna morötter. Blanda övriga ingredienser utom äpplet. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Lägg skalade och skivade äppelbitar i botten. Häll smeten över. Grädda i 175 grader under 25 minuter. Tillaga toscaglasyr genom att hacka nötter i en matberedare. Blanda nötter, smör, sirap, strösocker och mjölk i en panna. Låt småputtra i 15 minuter. Ta ut brödformen ur ugnen, bred toscaglasyren över och grädda ytterligare 10 minuter till fin färg.
har gjort din goda kaka. Jag älskar morotkaka och den var fantasktisk god. Ni har skrivit 11/2 dl bakpulver men det skall väl vara tsk det tog jag i alla fall och det blev bra Tack för receptet
Hej, har gjort din kaka, den gick verkligen hem. Så det är redan fler som vill ha receptet. Kanongod, med andra ord/ Kram lubben
Jätte god kaka. Bland det godaste jag har ätit. Passade utmärkt till kaffet efter all julmat. Fast tiden räckte inte till i ugnen. Fick lägga på en hel kvart till.
Mycket god, blev uppskattad här hemma. Jag fick också ha den längre tid i ugnen.
Suuuper god kaka!
Denna vill jag testa! Men hur stor är formen? Tänker att tiden i ugnen beror på formens storlek.
Springformen är 28cm i diameter.