Tosca-petit four

Serverar: 45 portioner

Kaffe och kardemumma är en god kombination som ger smak åt både kaka och tosca.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g mandelmassa, finriven
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 st potatisar, kokta, rivna
  • 3 st ägg
  • 1,5 msk espresso, eller starkt kaffe
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • Tosca
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 50 g honung
  • 50 g valnötter
  • 50 g mandel
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 msk kaffe, starkt
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda smör, mandelmassa, socker och potatis. Rör till en smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner kaffe och kardemumma.
    2. Smörj och bröa ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.
    3. Tosca: Koka ihop socker, grädde, smör och honung i en kastrull 10-20 min. Strimla nötter och mandel under tiden. Rör ner kakao och kaffe. Vänd till sist ner nöt- och mandelstrimlorna i smeten. Häll ut den på kakan. Låt kallna och skär upp i bitar.
    4. Dela valnötterna på längden. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa valnötterna till hälften i chokladen och fäst en nöt på varje kaka.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben