Cocotter med lax och Västerbottensost
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
En enkel sufflé som får extra smak av ost.
Ingredienser
1 msk smör
4 ägg
2 äggulor
1 dl grädde
1 dl mjölk
75 g Västerbottensost, riven
2 krm salt
2 krm vitpeppar
200 g kallrökt lax i skivor
4 vippor dill
1 msk gräslök
Instruktioner
Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills äggsmeten rest sig.
Lägg laxskivorna på cocotterna.
Garnera med dill och gräslök, servera genast.
Liknande recept
Lax med spenat och Västerbottensost
2
45 min
4
Lax med dijonsenap och Västerbottensost
5
40 min
4
3
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!