Cocotter med lax och Västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En enkel sufflé som får extra smak av ost.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 4 vippor dill
  • 1 msk gräslök
  • Instruktioner

    1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
    2. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills äggsmeten rest sig.
    3. Lägg laxskivorna på cocotterna.
    4. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben