Coleslaw

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 20 minuter

Gott till alla typer av rätter, vi brukar mest ha detta som tillbehör till grillat kött eller hamburgare. Denna sallad kan sparas i kylen upp till en vecka, smakar bara mer då den fått stå ett tag

Ingredienser

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 stora morötter
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl filmjölk
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 8 droppar tabasco
  • 1 tsk tomatpuré
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på en 4 liters kastrull med lättsaltat vatten.
    2. Strimla vitkålen fint och lägg ner den i det kokande vattnet, tryck ner allt så det hamnar under ytan. Plocka upp efter ca 10 sekunder och häll i ett durkslag skölj med kallt vatten och låt det rinna av.
    3. Riv morötterna fint.
    4. Ta fram en lagom stor skål och blanda ihop övriga ingredienser och rör om. Krydda efter smak. Observera att det ska smaka rätt mycket. Krama ur vitkålen och stjälp över den i skålen med såsen. Gör likadant med morötterna. Rör om och låt stå ett tag innan servering i kylskåp.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vinnare i recepttävlingen!
    Meningen är väl inte att det ska vara lätt. Men när man får så här mån...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben