En trevlig och smakrik kycklingrätt med sidfläsk, vitlök och rödvin. Tillsammans med potatispuré och ett glas Roodeberg får du en perfekt middag.
Ingredienser
Kyckling
1 hel kyckling
200 g rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
10 cm pujolök
2 lagerblad
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
Rivet skal ifrån ½ citron
½ msk japansk soja
1 ½ dl hönsbuljong
5 dl kraftigt rött vin
200 g champinjoner
200 g morötter
150 g steklök eller pärllök
Salt
Nymalen peppar
Maizena mjöl för redning
Smör/olja för stekning
1 dl hackad persilja
Potatispuré
700 g mandelpotatis, skalad
Cirka 1 dl mjölk
Cirka ¾ dl grädde
Cirka 35 g smör
Salt
Instruktioner
- Kyckling
- 1. Skölj och stycka kycklingen i 8 delar.
2. Skär fläsket i tärningar.
3. Hacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken.
4. Värm en gryta och stek fläsket.
5. Lägg i vitlök och purjolök och fräs med i några minuter.
6. Bryn kycklingbitarna i smör och olja i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta.
7. Tillsätt lagerblad, timjan, rosmarin och rivet skal av citron samt soja, buljong och rödvin.
8. Sjud under lock i ca 25 minuter.
9. Dela champinjonerna i bitar, skala och dela morötterna i mindre bitar och skala löken.
10. Fräs champinjoner, morötter och lök i lite smör och lägg ner i grytan.
11. Sjud i ytterligare ca 15 minuter.
12. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena mjöl.
- Potatispuré
- 1. Koka potatisen på låg värme så att den inte går sönder.
2. När potatisen är mjuk låt den ånga av.
3. Koka under tiden upp mjölk, grädde och smör.
4. Vispa ihop potatisen med hjälp av en elvisp och tillsätt vätskan lite i taget.
5. Smaka av med salt.
- Servering
Strö över persilja över grytan.
Servera med puré.
Liknande recept
Kommentarer (0)