Coq au vin

Serverar: 4 portioner

Den här tuppen tillagas med kycklingklubbor, väldigt gott det med. Och väldigt lättlagat.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor, tinade
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g rimmat fläsk, i strimlor
  • 3 dl hönsbuljong av tärning
  • 3 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan
  • Ca 10 små färska champinjoner
  • 1 msk vetemjöl + 1 msk smör till redning
  • Ev lite salt
  • Ev lite peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingklubborna i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra.
    2. Ta upp klubborna. Bryn sedan fläsket. Lägg i klubborna i grytan. Häll på buljong och vin, tillsätt vitlök, lagerblad och timjan. Låt sjuda under lock i ca 30-40 minuter.
    3. Bryn under tiden lök och champinjoner. Lägg löken i grytan efter ca 15 minuter och champinjonerna efter ca 25 minuter.
    4. Blanda mjöl och smör till en slät pasta och lägg ner i grytan. Rör försiktigt tills redningen smält. Koka i ytterligare 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med ris och baugette.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 17 november 2012

    Enkelt och super gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben