Coq au vin kycklinggryta

Dukanvänligt.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad lök
  • 4 lätt krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 5 dl krossade tomater
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs löken 2-3 minuter tills den mjuknar. Tillsätt vitlöksklyftor och persilja och fräs 1-2 minuter.
    2. Tillsätt krossade tomater, vinäger och låt koka upp. Sänk till låg värme och låt sakta sjuda. Lägg i kycklingfiléerna. Lägg på locket och låt sjuda cirka 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
    3. Ta upp kycklingfiléerna ur pannan och dela dem i bitar. Öka värmen och låt såsen koka cirka 5 minuter så att den reduceras något. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och ta bort från värmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben