Cornflakesfisk med smarrig sås

Serverar: 4 portioner

Cornflakes ger en knaprig yta.

Ingredienser

  • 500 g torsk (gärna styckfryst)
  • 2 - 3 dl cornflakes
  • 1 ägg
  • Margarin
  • Salt
  • Äppelsås
  • ½ äpple
  • 3/4 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken om den är fryst. Häll upp cornflakes i en djup tallrik, smula dem med handen. Vispa ägget i en djup tallrik. Vänd fisken först i ägget, sedan i cornflakes. Stek fisken omgående i lite margarin. Salta. Om cornflakesen ramlar av kan du strö på ströbröd.
    2. Äppelsås: Hacka äpplet i tärningar. Blanda äpple, smörgåsgurka, gräddfil, lättmajonäs, salt och peppar till en sås. Servera fisken med äppelsås och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mabee 27 januari 2009

    Mycket bra recept bjod pa det till middag idag och alla tyckte det var jattegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben