Cottage enchiladas

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott...speciellt såsen...

Ingredienser

  • 1 burk Old El Paso hackad grön Chili
  • 4 dl grovt riven ost
  • 500 g keso
  • ½ tsk salt, nymald svartpeppar
  • 12 tortillas (mjuka)
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl enchiladasasås (se recept nedan)
  • ½ dl skivade oliver gröna eller svarta, (helst kalamata)
  • Färsk vitlök efter smak
  • Enchiladassås
  • 1 burk Old El Paso hackad grön Chili
  • 3 ½ dl varmt vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk oregano
  • 1 krm mald kummin
  • 2 msk mild eller het Tacosås
  • Instruktioner

    1. Såsen: Blanda grön chili, vatten, tomatpuré, vitlök, olja, salt, oregano och kummin i en kastrull. Sjud såsen utan lock i ca 10 min. Kör den slät med en mixer. Tillsätt Tacosåsen.
    2. Blanda grön chili, halva mängden ost, keso, vitlök, salt och peppar i en skål. Fyll varje tortilla med en rejäl sked av ostblandningen. Rulla ihop tortillan och lägg med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Blanda gräddfil, enchiladassås och oliver och häll över tortilla.
    3. Toppa med resten av den rivna osten. Grädda i 250 grader. i ca 10 min. Servera med grönsallad och Tacosås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    larssewidda 8 december 2008

    Väldigt enkelt och gott. Jag brukar helt skippa osten i kesofyllningen och enbart lägga några ostskivor ovanpå. Smakar precis lika bra och blir lite nyttigare. Brukar också få grädda 15-20 min för att allt ska vara genomvarmt, men det kanske bara beror på min ugn.

    kake 11 januari 2009

    Var på väg att lägga in detta recept som är en favorit, men det fanns ju redan.. Där jag hämtat receptet från (broschyr med Old el paso recept) står det att såsen skall koka ihop till 2,5 del. Och till enchilada skall man ha 4 dl sås. Eftersom det är så gott och mycket bra att frysa och ta med sig till jobb-lunch så brukar jag dubbla receptet till enchilada och ta såsen * 3. Gott med rejält med sås, mmmmm

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben