Ingredienser
1 burk Old El Paso hackad grön Chili
4 dl grovt riven ost
500 g keso
½ tsk salt, nymald svartpeppar
12 tortillas (mjuka)
2 dl gräddfil
4 dl enchiladasasås (se recept nedan)
½ dl skivade oliver gröna eller svarta, (helst kalamata)
Färsk vitlök efter smak
Enchiladassås
1 burk Old El Paso hackad grön Chili
3 ½ dl varmt vatten
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
3/4 tsk salt
½ tsk oregano
1 krm mald kummin
2 msk mild eller het Tacosås
Väldigt enkelt och gott. Jag brukar helt skippa osten i kesofyllningen och enbart lägga några ostskivor ovanpå. Smakar precis lika bra och blir lite nyttigare. Brukar också få grädda 15-20 min för att allt ska vara genomvarmt, men det kanske bara beror på min ugn.
Var på väg att lägga in detta recept som är en favorit, men det fanns ju redan.. Där jag hämtat receptet från (broschyr med Old el paso recept) står det att såsen skall koka ihop till 2,5 del. Och till enchilada skall man ha 4 dl sås. Eftersom det är så gott och mycket bra att frysa och ta med sig till jobb-lunch så brukar jag dubbla receptet till enchilada och ta såsen * 3. Gott med rejält med sås, mmmmm