Couscous med kyckling

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller kycklingklubbor
  • 3 morötter
  • 4 tomater
  • 100 g selleri
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 1 ruska persilja, helst slätbladig
  • 1 tärning hönsbuljong
  • Harissa, sambal eller någon annan chiliröra, men inte Sweet chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket couscous
  • 2 msk smör till couscousgrynen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 l vatten med buljongtärningen.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken.
    3. Skala morötterna och skär i slantar. Ansa sellerin och skär i centimeterstora tärningar.
    4. Fräs löken, vitlöken och spiskumminet i olivoljan i en stor kastrull eller gryta ett par minuter utan att det tar färg.
    5. Lägg i kycklingen och bryn bitarna några minuter. Repa av bladen från persiljan och finhacka dem. Spar stjälkarna.
    6. Häll i buljongen, morötterna, sellerin, persiljestjälkarna och lagerbladen och sjud kycklingen i 15-20 minuter.
    7. Kycklingen måste vara genomkokt.
    8. Testa genom att sticka gaffeln i någon tjock bit. Köttsaften som sipprar fram ska vara ofärgad, inte det minsta röd eller rosa.
    9. Kycklingbröst blir fortare färdiga än klubbor. Skär tomaterna i klyftor och lägg i kycklingkoket.
    10. Koka couscous-grynen enligt anvisningarna på paketet.
    11. Ta bort lagerbladen och persiljestjälkarna från kycklingkoket.
    12. Smaka av buljongsåsen med salt och peppar.
    13. Servera kycklingen, grönsakerna och såsen till couscousgrynen och chiliröran.
    14. Strö över persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben