Couscous med tacofärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god maträtt.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 paprikor
  • 1 msk olja
  • 100 g champinjoner
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse tacomix
  • 2 dl vatten
  • 1 dl majs
  • Instruktioner

    Tillaga couscousen enl. anvisningarna på förpackningen. Strimla purjolöken, tärna paprikorna. Fräs purjolök och paprika i olja, skiva svampen, låt den fräsa med ett par minuter. Ta upp grönsakerna fräs färsen och strö över tacomixen. Tillsätt vatten och låt det hela småkoka i 10minuter. Rör couscousen fluffigt och blanda ner den och majsen i färsen. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tantdrake 24 april 2008

    OJ så gott och enkelt detta var! Couscous är så gott och passade finfint med köttfärsen. Gjorde en liten omgång eftersom jag har singelhushåll, men receptet är ju suveränt att fibbla med portionsmässigt....lätt att utöka då ungarna kommer och man blir fler vid bordet. Kunde inte låta bli att sätta i lite tomater och vitlök också. Det här gör jag gärna om. Funderar på att prova med annat än tacomix någongång. Tack så hjärtligt för inspirationen!

    frucaos 19 november 2008

    Har gjort denna förut, men nu använde jag kycklingfärs - det gick bra det också. Gott och trevligt på alla sätt. Fint med grönsakerna i maten!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben