Couscousbiffar med stekt aubergine och tahinidressing

Serverar: 4 portioner

Som en Mellanösternbuffé omfamnad av ett varmt pitabröd. Det är såhär mat ska smaka! Laktosfritt och äggfritt. Använd hirs istället för couscous och glutenfritt bröd istället för pitabröd för glutenfri rätt.

Ingredienser

  • Couscousbiffar
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl couscous, gärna fullkorn
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja, fryst går bra
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Stekt aubergine
  • 1 aubergine, 300 g
  • Olivolja att steka i
  • Salt
  • Tahinidressing
  • ½ dl tahini
  • ½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • 4 pitabröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Couscousbiffar: Koka upp vattnet. Ta kastrullen från plattan och rör ner couscousen. Lägg på ett lock och låt stå och dra i 10 minuter. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Låt rinna av och häll sedan ner i en matberedare och mixa hyfsat fint. Skrapa ner i en skål tillsammans med couscousen. Riv ner vitlöksklyftan och blanda ner finhackad persilja, spiskummin, olivolja och salt. Forma till små biffar och stek gyllenbruna i olja.
    2. Stekt aubergine: Skiva auberginen fint och stek i generöst med olivolja tills den får fint med färg. Salta.
    3. Tahinidressing: Vispa ihop tahini, vatten, olivolja, citronsaft, riven vitlöksklyfta och salt.
    4. Fyll varma pitabröd med couscousbiffar, stekt aubergine, tahinidressing och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben