Couscoussallad med räkor

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En god sallad med räkor. Passar bra till lunch eller som en lätt kvällsrätt tycker jag

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • 3 salladslökar
  • 80 g färsk spenat (gärna babyspenat)
  • 1 msk smör
  • 125 g skalade räkor (frysta el. på burk)
  • 2 citronklyftor
  • Ca 35 g blandade salladsblad
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 krm saffran
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla salladslökarna. Fräs spenaten i smöret tills den sjunker ihop lite. Låt salladslöken fräsa med en stund. Vänd ner couscous och räkor i grönsakerna. Fräs en stund till så att räkorna precis hinner bli lite varma. Salta och peppra. Lägg upp blandsalladen i en skål och vänd ner stekpannans innehåll. Servera med citronklyftorna och såsen som du rört ihop av matlagningsyoghurten, saffranet och saltet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben