Couscoussallad med rostade tomater, paprika och halloumi

Serverar: 4 portioner

En både frisk och matig sallad. 599 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • 3 dl couscous
  • 2 stora paprikor
  • 4 tomater
  • 2 paket halloumiost light, á 225 g
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk + 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader grill. Koka upp vatten, buljongtärning och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i couscousgrynen, sätt på lock och låt dem svälla 5 minuter. Fluffa upp dem med en gaffel.
    2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar, skölj tomaterna och skär dem i bitar, tärna osten. Lägg paprika, tomater och ost bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Fördela olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar över. Grilla mitt i ugnen 15 minuter till fin färg.
    3. Skala och strimla rödlöken, ansa och skiva salladslöken, plocka myntabladen. Blanda couscous, rödlök, salladslök och mynta i en skål. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Toppa med grönsaker och ost. Skrubba citronen i ljummet vatten och riv skalet över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben