Cranks äppelbullar

Serverar: 12 portioner

David Canters recept på Apple Buns. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • 2 medelstora matäpplen
  • 225 g grahamsmjöl
  • ¼ krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smör
  • 50 g råsocker eller rörsocker
  • 1 vispat ägg
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena och tärna dem. Blanda mjöl,salt, kanel och bakpulver i en bunke. Arbeta in smöret tills blandningen ser ut som fina brödsmulor. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta väl samman.
    2. Fördela smeten på en smord plåt med två stora skedar. Grädda i 200°C i 20-25 minuter tills bullarna fått vacker färg. Låt svalna en stund på plåten innan de lyfts till ett galler för att svalna klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben