Cranks jordnöts- och äppelsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

David Canters recept på Apple and Peanut Soup. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • 12 dl mjölk
  • 1 medelstort matäpple
  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 citron, saft av
  • 3 msk grötmjöl av råg eller korn
  • 1-2 krm ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Riv i äpplet och blanda i jordnötssmör och citronsaft. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud sakta under lock i 15 minuter.
    2. Dra av, låt svalna till hanterbarhet och mixa soppan slät. Häll tillbaka och värm till ättemperatur. Smaka av med salt och peppar.
    3. Serveras, kall eller varm, med klippt persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben