Crème br–lee kanel

Serverar: 4 portioner

En efterätt som Madde blev inspirerad av i Frankrike.

Ingredienser

  • 3 äggula
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 1/2 dl kelda mellangrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 1/2 msk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa ihop äggulor, socker och kanel. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta den från plattan och vispa i äggblandningen. Häll smeten i 4 smorda ugnssäker formar.
    3. Grädda i vattenbad i ugnen ca 40 minuter. Låt dem kallna och stå i kylen, helst över natten.
    4. Strö över farinsocker i ett tunt lager. Sätt formarna under grillelementet i 1-2 minuter till sockret smälter och blir knäckliknande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben