Crèmebrulè med smak av jul

Serverar: 8 portioner

Klassiker som här har fått ta del av julens smaker. Tillaga den gärna en dag i förväg och ge dem det krispiga sockertäcket strax innan de ska serveras.

Ingredienser

  • 3½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1 Vaniljstång
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 5 äggulor
  • 1 dl + 2 msk strösocker
  • Garnering
  • 1 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 110 grader + max grillvärme.
    2. Häll grädde och mjölk i en rostfri kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg i stången och kardemumman. Koka upp. Dra kastrullen från värmen.
    3. Rör samman äggulor och 1 dl socker. Vispa inte, då blir smeten ojämn. Tillsätt gräddblandningen och rör tills sockret har löst sig. Sila bort kardemumman och vaniljstången.
    4. Fördela smeten i 8 portionsformar.Grädda mitt i ugnen tills konsistensen är krämigt fast, ca 30 minuter.
    5. Inför serveringen: Värm ugnen till grillvärme. Strö 2 msk socker på puddingarna och låt stå i ugnen tills sockret har karamelliserats, det tar ett par minuter.
    6. Passa noga så att det inte bränns! Strö över lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben