Crepes med danablu och räkor

Serverar: 4-6 portioner

En perfekt rätt till vickning eller förrätt.

Ingredienser

  • 150 g castello danablu extra creamy, 150 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 30 g smör, smält
  • Stuvning
  • 30 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 250 g skalade räkor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smält smör. Stek 8 - 10 tunna pannkakor. Riv osten och ta undan 1 dl till gratineringen.
    2. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet, späd med grädden och koka upp under omrörning. Låt koka 3 minuter. Blanda ner osten. Låt svalna något och rör sedan ner räkorna. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem och lägg i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter och servera ev med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben