En riktigt god bjudrätt.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
3 ägg
2 dl grädde
1/2 tsk salt
30 g smält smör eller margarin
Fyllning
350 g blandfärs
1 liten gul lök
200 g champinjoner
1-2 tsk fransk senap
1 dl crème fraiche
Salt
Peppar
Gratinering
Riven ost
1 msk soja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225-250°
- Rör samman mjölet med mjölken till en slät smet.
Vispa i äggen, ett och ett, under fortsatt vispning.
Tillsätt grädde och smör. Vispa till en jämn smet och häll i det smälta matfettet.
Hetta upp en crèpespanna eller liten stekpanna. Smörj den till den första crèpsen, sedan behövs det inte. Grädda tunna crèpes.
- Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp mjukt och glansigt.
Tillsätt färsen och fräs tills allt är lätt brynt och smuligt. Tillsätt creme fraiche och senap. Låt allt puttra samman. Smaka av med salt, peppar och soja.
- Lägg ut crèpesen och fördela färsfyllningen på ena halvan. Rulla ihop och lägg dem på smord eldfast fat. Strö över riven ost. Hit kan du förbereda crèpesen. Gratinera tills osten har fått lite färg och allt är genomvarmt.
Bjud en sallad till!
- Tips!
En sallad smakar alltid gott till maten.
Avsluta gärna med lite färsk frukt
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...