Crépes med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt god bjudrätt.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 30 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 350 g blandfärs
  • 1 liten gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • Riven ost
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225-250°
    2. Rör samman mjölet med mjölken till en slät smet. Vispa i äggen, ett och ett, under fortsatt vispning. Tillsätt grädde och smör. Vispa till en jämn smet och häll i det smälta matfettet. Hetta upp en crèpespanna eller liten stekpanna. Smörj den till den första crèpsen, sedan behövs det inte. Grädda tunna crèpes.
    3. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp mjukt och glansigt. Tillsätt färsen och fräs tills allt är lätt brynt och smuligt. Tillsätt creme fraiche och senap. Låt allt puttra samman. Smaka av med salt, peppar och soja.
    4. Lägg ut crèpesen och fördela färsfyllningen på ena halvan. Rulla ihop och lägg dem på smord eldfast fat. Strö över riven ost. Hit kan du förbereda crèpesen. Gratinera tills osten har fått lite färg och allt är genomvarmt. Bjud en sallad till!
    5. Tips! En sallad smakar alltid gott till maten. Avsluta gärna med lite färsk frukt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben