Crêpes med nutella, banan och grädde

Serverar: 4 portioner

Crêpes är det franska ordet för tunna pannkakor och kan ätas både som middag och som dessert, beroende på vad man fyller dem med. Här är en variant av det söta slaget. Smeten mår bra av att stå och svälla cirka 30 minuter innan den gräddas.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk nutella
  • 1 banan
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl och mjölk till en klimpfri smet och vispa sen ner ett ägg i taget. Blanda ner saltet och låt gärna smeten stå och svälla cirka 30 minuter.
    2. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör till den första laggen. Stek 4 crêpes. Beräkna cirka 1/2 deciliter smet per cêpes.
    3. Vispa grädden och skiva bananen.
    4. Lägg grädden och bananerna på crêpesen tillsammans med nutellan.
    5. 5. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben