Crêpes med räkor och sparrisstuvning

Serverar: 4 portioner

Ytterligare en variant med räkor. Väldigt god entré- eller kvällsrätt.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • Smör till stekning
  • Fyllning
  • 1 Kelda sparrissoppa
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 250 g skalade räkor
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Röd rom
  • Räkor
  • Instruktioner

    1. Blanda samman crêpessmeten och grädda 12 crêpes.
    2. Blanda sparrissoppan med mjölet och låt koka upp under omrörning. Låt sjuda 3 minuter till en tjock stuvning.
    3. Tillsätt räkorna och fördela fyllning på crêpsen. Rulla ihop och strö över ost. Gratinera i 225 grader ca 10 minuter. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Isbjoorn 20 juli 2008

    Verkligen super goda creps! En klar 5:poängare! hehe, jag är en väldig räk och pannkaksfantast så detta recept passade mig perfekt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben