Crépes med svamp och parmaskinka

Serverar: 4 portioner

Pannkakan är verkligen vad man gör den till. Med en fyllning av parmaskinka, färska champinjoner, salvia och ost blir det en riktig kalasrätt.

Ingredienser

  • 1 sats pannkakor, 8-10 st
  • Fyllning
  • 100 g parmaskinka
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner
  • Smör
  • 3 msk hackad färsk salvia
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl nyriven
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Gratinering
  • 1 förpackning färdig ostsås, ca 4 dl
  • Ca 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Gör pannkakssmeten. Stek 8-10 pannkakor och låt dem kallna.
    2. Fyllning: Strimla skinkan. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka champinjonerna. Fräs skinka, lök, vitlök och svamp i smör, i 10 minuter. Blanda i salvian mot slutet av stektiden. Låt kallna. Blanda fräset med ricotta och parmesanost. Salta och peppra.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop. Skär varje rulle i 4 bitar. Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över ostsåsen och strö på parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben