Crèpesrulle med dillstuvade räkor

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Om den fylls med en stuvning kan rätten göras klar i förväg och frysas in, för att senare gratineras med ost vid servering. God både som förrätt och vickning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Fyllning
  • 1 ½ msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ - 2 dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 125 g skalade räkor (ca 400 g oskalade)
  • ½ dl finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° och skala räkorna. Det ska bli ca 125 g skalade.
    2. Vispa äggen lätt och blanda ner vetemjöl och salt. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Blanda sen ner grädden. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen. Smeten bubblar upp rätt mycket under gräddningen.
    3. Gör under tiden fyllningen. Smält smöret, rör ner mjölet och späd med vätskan. Stuvningen ska vara ganska tjock. Finklipp dillen och lägg i samt salt och peppar. Lägg i de skalade räkorna, men låt det inte puttra för länge, för då kan räkorna bli sega.
    4. Häll stuvningen över den färdiga omeletten och rulla ihop till en lång jämn rulle. Ta bort bakplåtspapperet och lägg på riven ost och gratinera tills osten fått fin färg. Klar att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gillsan 19 maj 2008

    Har provat den i gårnatt som nattamad. Jag gorde en halv sats det var mycket Gott...........

    knacken 26 februari 2009

    Har ätit den som fredagmiddag på en torsdag hade sallad till det var gott

    elisabeth345 31 augusti 2011

    Verkligen god, klar femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben