Croque dijonnaise

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt, som mellanmål, till soppa, buffén eller kvällsmacka.

Ingredienser

  • 4 mackor
  • 10 cornichoner
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl crème fraiche
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 skivor rökt skinka
  • 2 tomatskivor
  • 2-4 tunna skivor gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Torkad timjan
  • 2 dl riven ost med smak, t ex lagrad cheddar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Hacka cornichonerna och blanda med dijonsenap och crème fraiche. Bre ut krämen på 4 skivor vitt bröd.
    3. Lägg rökt skinka, tomatskivor och tunna skivor gul lök på varje macka. Salta, peppra och smula över torkad timjan. Fördela riven ost med smak, tex lagrad cheddar, över mackorna.
    4. Gratinera i ca 10 minuter, tills osten fått färg. Eller toppa med en extra brödskiva, tryck till och grilla i mack eller våffeljärn i ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mmarabou 21 augusti 2008

    Vad är cornichon för nåt?

    MrsC 21 augusti 2008

    Ättiksgurka på franska :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben