Gott och enkelt, som mellanmål, till soppa, buffén eller kvällsmacka.
Ingredienser
4 mackor
10 cornichoner
2 msk dijonsenap
½ dl crème fraiche
4 skivor vitt bröd
2 skivor rökt skinka
2 tomatskivor
2-4 tunna skivor gul lök
Salt
Peppar
Torkad timjan
2 dl riven ost med smak, t ex lagrad cheddar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka cornichonerna och blanda med dijonsenap och crème fraiche. Bre ut krämen på 4 skivor vitt bröd.
- Lägg rökt skinka, tomatskivor och tunna skivor gul lök på varje macka. Salta, peppra och smula över torkad timjan. Fördela riven ost med smak, tex lagrad cheddar, över mackorna.
- Gratinera i ca 10 minuter, tills osten fått färg. Eller toppa med en extra brödskiva, tryck till och grilla i mack eller våffeljärn i ca 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Vad är cornichon för nåt?
Ättiksgurka på franska :-)