Croque Monsieur

Serverar: 4 portioner

Gott som förrätt eller som god kvällsmacka med gott te, kall öl, vitt vin eller rött vin till...du väljer...

Ingredienser

  • 8 skivor formbröd
  • 4 skivor rökt eller kokt skinka
  • 4-8 skivor ost, helst lagrad, t ex gryuére-, präst- eller grevéost
  • Dijonsenap
  • Ostsås
  • 1 dl kall mjölk
  • 1 tsk smör
  • ½ msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ostsås: Vispa ihop mjölk, smör och vetemjöl i en kastrull. Rör hela tiden och låt det hela koka upp. Koka 3-4 minuter. Rör i den rivna osten.
    2. Sätt ugnen på 225º.
    3. Bred ett tunt lager fransk senap på 4 brödskivor. Lägg på skinka, ost och till sist de resterande 4 brödskivorna.
    4. Bred ut ostsåsen över brödskivorna.
    5. Gratinera i ugnen ca 8 minuter, tills smörgåsarna börjar få färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gi-mat – vara eller icke vara?
    GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben