Gott som förrätt eller som god kvällsmacka med gott te, kall öl, vitt vin eller rött vin till...du väljer...
Ingredienser
8 skivor formbröd
4 skivor rökt eller kokt skinka
4-8 skivor ost, helst lagrad, t ex gryuére-, präst- eller grevéost
Dijonsenap
Ostsås
1 dl kall mjölk
1 tsk smör
½ msk vetemjöl
Salt
Peppar
1 dl riven ost
Instruktioner
- Ostsås:
Vispa ihop mjölk, smör och vetemjöl i en kastrull. Rör hela tiden och låt det hela koka upp. Koka 3-4 minuter. Rör i den rivna osten.
- Sätt ugnen på 225º.
- Bred ett tunt lager fransk senap på 4 brödskivor. Lägg på skinka, ost och till sist de resterande 4 brödskivorna.
- Bred ut ostsåsen över brödskivorna.
- Gratinera i ugnen ca 8 minuter, tills smörgåsarna börjar få färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gi-mat – vara eller icke vara?
GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...