Svamp - och potatisbaguette med ädelost och dijonnaise

Serverar: 4 portioner

Rejäla mackor som innehåller en hel måltid. Perfekt!

Ingredienser

  • 4 baguetter
  • Svamp- och potatisfräs
  • 200 g champinjoner
  • 4-5 kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • Ca 5 valnötter
  • 3 msk jordnötsolja eller matolja
  • ½ dl kapris
  • ½ dl finhackad persilja
  • 150 g ädelost
  • Dijonnaise
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • Servering
  • Skivad tomat
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Dela svampen och potatisen i mindre bitar, 1x1 cm. skala och finhacka löksorterna. Grovhacka valnötterna. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs potatisen och svampen i 5-6 minuter.
    2. Rör sedan i lökhacket och låt fräsa med i 3-4 minuter till. Rör i kaprisen, valnötterna och persiljan, smula i osten och blanda väl. Salta, peppra och ställ pannan åt sidan.
    3. Vispa ihop dijonsenap och majonnäs.
    4. Sätt ugnen på 250 grader, grill
    5. Dela bröden på längden. Stryk på ett tunt lager med dijonnaise på underdelarna och lägg fräset på. Lägg underdelarna på en bakplåt och gratinera högst upp i ugnen tills osten börjar smälta och ytan får färg.
    6. Ta ut mackorna och rosta locken tills de får lite färg. Lägg på skivad tomat och sallad och toppa med locket. Hugg in!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben