Crostini med räkkräm

Serverar: 4 portioner

Knapriga små brödskivor med kryddig räkkräm - detta är den perfekta starten på bjudningen!

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 salladslök
  • Några stjälkar koriander eller gräslök
  • 2 tsk torr sherry eller risvin
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymalen svartpeppar
  • 12 skivor baguette
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka ingefäran fint. Skölj, ansa och skär löken i små bitar, även det gröna. Skölj, torka och finhacka koriandern.
    2. Värm ugnen till 250 grader. Rensa räkorna om det behövs. Hacka räkorna grovt och kör dem i en mixer till en bredbar massa.
    3. Blanda krämen med ingefära, salladslök, koriander, sherry, citronsaft och äggvita. Smaka av med salt och peppar.
    4. Bred räkkrämen på brödskivorna och strö över sesamfröna.
    5. Lägg bröden på en plåt och grädda dem knapriga i varm ugn, ca 5 minuter. Servera dem nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben