Currybiffar med indiskt ris och raita

Serverar: 4 portioner

Tänk vad några biffar och ris kan lysa upp i mörkret. De här biffarna kommer att bli favoriter som ni kommer att göra flera gånger, tro mig! Så varför inte dubbla receptet och frysa in, snabbt så har du middagen på bordet! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Currybiffar
  • 2 burkar små vita bönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • ½ gul lök
  • ½ röd paprika
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Indiskt ris
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk gurkmeja
  • ½ tsk salt
  • Raita
  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Currybiffar: Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Släng sedan ner dem i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även mosa sönder dem med en gaffel. Skrapa ner allt i en skål. Hacka den gula löken och paprikan fint. Blanda ner i bönkrämen tillsammans med gröna ärtor, majsstärkelse, curry, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    2. Indiskt ris: Koka upp vatten, gurkmeja och salt i en kastrull. Häll på riset och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
    3. Raita: Rör ihop yoghurt, pressad vitlöksklyfta, finhackad färsk mynta och salt i en skål.
    4. Servera currybiffarna tillsammans med det solgula indiska riset och den svalkande raitan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben