Currydoftande äppel och blomkålssoppa

Serverar: 4 portioner

Den här soppan mår bra att göras i god tid.

Ingredienser

  • 3 ½ äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 7 dl grönsaksbuljong, 1 tärning
  • Toppning
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • ½ äpple
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna äpplena och löken. Fräs i matfettet tillsammans med curry i en gryta. Skär blomkålen i små bitar. Tillsätt buljongen och blomkålen i grytan låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät och fördela dem i fyra glas.
    2. Topping: Vispa créme fraiche med en elvisp så den tjocknar. Skär baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg en sked av crème i varje glas och strö över baconet . Dekorera med en tunt skuren äppelklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben