Currydoftande krämig gratinerad hummer

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god förrätt. Serveras med goda smördegssnurror.

Ingredienser

  • 2 humrar
  • 3 tsk curry
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • ½ - 1 röd chili
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 2 dl riven ost ( valfri )
  • Smördegssnurror
  • 2 pkt smördegsplattor
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gr. Dela humrarna i 4 halvor. Ta ut köttet från kropp och klor. Dela köttet i mindre bitar. Stek köttet hastigt i smör och curry. Ställ åt sidan. Hacka lök, paprika, chili och vitlök. Bryn detta i smör utan att det tar färg. Häll på utspädd buljong och grädde, lite i taget tills det får en krämig konsistens. Smaka av med socker och ev mer curry och lägg sist ner hummerköttet. Fyll humrarna med röran och strö på riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 min.
    2. Snurror: Skär varje smördegsplatta i 4 delar på bredden. Forma till en snurra. Pensla med uppvispat ägg. Sätt in i ugnen 225 gr 5 - 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben