Curryfisk med räkor

Serverar: 6 portioner

Curry och fisk är bra smaker tillsammans. I stället för rödspätta kan du välja mer miljövänlig alaska pollock eller gösfiléer.

Ingredienser

  • 700 g spättafilé, färsk eller fryst alaska pollock eller gösfiléer
  • 400 g räkor, med skal
  • 3 dl ris, långkornigt
  • 1 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 6½ dl vatten
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • Räkspadet
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite hackad dill till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg ut de tinade fiskfiléerna. Salta lätt och vik dem på mitten.
    2. Skala räkorna, lägg skalen i en kastrull. Slå på 4 dl vatten och koka skalen kraftigt 5 min. Sila från och kasta skalen.
    3. Fräs margarin med curry i en kastrull. Rör ned riset och slå sedan på vatten. Koka riset.
    4. Lägg fisken i en låg vid panna och slå på räkspadet. Sjud sakta under lock tills filéerna är klara. Tag upp dem med hålslev och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma.
    5. Sås: Fräs margarin och curry, pudra med mjöl och späd med räkspadet från koket samt grädden och buljongtärningen. Koka sakta 5-10 min. Slå såsen över fisken och garnera med räkor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben