Currygryta med citron och kornris

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 500 g högrev, Scan
  • 20 g smör
  • 2 msk curry
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 citron (skal och saft)
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl tomatkross
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl råris
  • 1 påse wokgrönsaker ca 400 g
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tärningar. Bryn kött och cyrry i smör i en stekpanna. Fräs tills det fått fin färg.
    2. Skiva sedan vitlök och gul lök som får fräsa med. Riv citronskal och lägg det åt sidan. Pressa saften ur citronen och låt koka med . Slå sedan på köttbuljong och krossad tomat, låt koka i ca 1 timme. Rör om några gånger under tiden. Klicka i matlagningsyoghurt och citronskal innan serveringen. Koka råriset enligt förpackningsanvisning. Vänd ner wokgrönsakerna då riset nästan kokat klart och låt dem koka med tills riset är färdigt. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben