Currygryta med färsk skinka

Serverar: 6 portioner

Servera currygrytan med ris och sallad.

Ingredienser

  • 1 kg benfri färsk skinka
  • 2 skivade gula lökar
  • smör
  • 2-3 tsk curry
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ca ½ msk riven ingefära
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 tomater, skalade och urkärnade
  • 1 grovrivet äpple, skalat
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 knippa färsk koriander
  • Instruktioner

    Fräs löken snabbt i smör med curry i en stekgryta. Häll i vattnet, blanda i buljongtärningen, vitlök och ingefära. Rör om. Skär skinkan i 1 cm tjocka och 5 cm långa stavar. Bryn dem i en stekpanna och lägg över efter hand i grytan. Salta och krydda. Koka grytan sakta ca 30 minuter. Skala och kärna ur tomaterna och skär resten i bitar och tillsätt i grytan. Blanda i äpplet och créme fraichen och koka upp. Dekorera med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben