Currykorv i ugn

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 1 timme

En halv falukorvs ring och trött på korv stroganoff fick mig att börja grubbla och inventera den mer eller mindre tömda frysen.

Ingredienser

  • 400 g grillkorv
  • 400 g falukorv
  • 2 dl ärtor, majs och paprika (frysta)
  • 200 g Haricots verts (frysta)
  • 200 g spaghetti
  • 4 msk curry
  • 4 tsk chilipeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 dl creme fraiche
  • 10 vitlöksklyftor
  • 4 msk maizena ljus redning
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Ta fram grönsakerna så dom hinner tina. Skär grillkorven i centimeter tjocka ”slantar”, tärna falukorven. Stek korven med hälften av curryn så korven får släppa ifrån sig vätska plus att den får lite färg. Koka spaghettin enligt förpackningen. Vispa ihop creme fraiche med resten av curryn, chilipepparn, saltet och redningen, pressa i vitlöksklyftorna. Häll av spaghettin. Häll oljan i en gratängform och pensla ut den på botten. Lägg spaghettin i gratängformen. Blanda korven med den tinade grönsakerna. Lägg blandningen ovanpå spaghettin. Bred creme fraichen över korv och grönsaksblandningen. Grädda i 200*C i 20-30 minuter. Gratängen ska få lite färg, men i första hand så ska gratängen gräddas så att creme fraich och kryddor får ”puttra” in i korv, grönsaker och spaghetti.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (3)

    tobiaskarlsson 18 augusti 2009

    Gott! Inte allt för svårt heller :-)

    StudentEllen 19 mars 2010

    det blev mycket curry!! så bra för cuttyälskare. nästa gång ska jag nog bara ha den i grädden/creme fraichen

    StudentEllen 21 mars 2010

    curryälskare*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben