Curryräkor med tagliatelle

Tid: 20 minuter

Passar barn som inte vill ha stark mat men ändå vill ha något lite annat i helgen. För en vuxnare smak:Mer curry, färsk chili, parmesan.

Ingredienser

  • 100 g frysta skalade räkor
  • 2 dl frysta blandade grönsaker
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st vitlök
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liten bit hönsbuljongtärning
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 paket färsk tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Receptet är beräknat att räcka till fyra barnportioner.
    2. 1. Hacka lök, vitlök och paprika. Hetta upp margarinet och fräs curry och paprikapulver en halv minut. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fräs tills allt blir mjukt men inte fått färg. Strö över mjölet och rör runt.
    3. 2. Tillsätt grädde och mjölk och smula i buljongen. Låt koka några minuter.
    4. 3. Tillsätt räkorna och låt allt koka upp. Koka inte räkorna någon längre stund, då blir de sega och svåra att tugga.
    5. 4. Servera med färsk pasta, exempelvis tagliatelle skuren i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben