Curryräkor på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Krispiga grönsaker och läckra räkor kombineras med doftande, asiatiska kryddor. Resultatet blir en matupplevelse för både öga och gom. Passar utmärkt som förrätt.

Ingredienser

  • 400 g mellanstora räkor (skalade)
  • 8 blad av isbergssallad
  • ½ dl hönsbuljong
  • 1 liten gul lök , hackad
  • 1 vitlöksklyfta , finhackad
  • 1 msk currypasta
  • 250 g sockerärter
  • 2 msk färsk hackad koriander eller 2 msk rivet citronskal och 3 kvistar persilja (hackad)
  • Instruktioner

    1. Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp hönsbuljongen i en stor stek- eller wokpanna på medelvärme. Koka lök och vitlök i buljongen under omrörning tills de mjuknat, ca 5 minuter. Tillsätt currypastan.
    3. Lägg i räkorna under omrörning och värm dem i ca 3 minuter. Tillsätt sockerärterna, fortsätt att röra om och låt dessa värmas ca 2 minuter. Ta bort från värmen.
    4. Tillsätt den färska koriandern, alternativt hackad persilja och citronskal och lägg den varma rätten i portioner på tallrikarna. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben