Curryris med mandel

Serverar: 4 portioner

Ris är en basvara som kan förvandlas på många sätt. Här tillagas det på indiskt vis med curry, russin, mandel och peppar - salt, sött och starkt blandat.

Ingredienser

  • 2½ dl ris
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry
  • 3/4 dl russin
  • 2 msk hackad mandel
  • ½-1 krm peppar
  • Salt
  • Ev färsk mynta för garnering
  • Instruktioner

    1. Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
    2. Smält matfettet i en gryta. Skala och hacka löken och fräs den i matfettet. Rör ner curryn och låt den fräsa lite med löken.
    3. Tillsätt russin, hackad mandel, peppar och det kokta riset. Värm försiktigt upp ingredienserna under omrörning. Smaksätt med salt.
    4. Häll det genomvarma riset i en serveringsskål. Garnera ev med färska myntablad.
    5. Servera till fläskfilé eller kyckling med gräddsås och gröna bönor. Istället för att hacka mandeln kan du skala den, rosta den i en stekpanna och lägga ner den hel i riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben