Currysill

Serverar: 4 portioner

Curry är förträffligt gott ihop med sill.

Ingredienser

  • ½ äpple
  • ½ dm purjolök
  • 10 st syltlökar
  • 2 msk curry
  • 1 msk honung eller vit sirap
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 inlagda sillfiléer
  • Instruktioner

    1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar.
    2. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Finhacka äpple och syltlök och blanda dem och purjolöken med curryn och honungen.
    3. Blanda ner crème fraiche och majonäs och smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
    4. Blanda ner de skurna sillfiléerna och låt dra i kylen över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marielotta 5 januari 2009

    Hej, jag gör något liknande, men har inte haft i honung eller syltlök. Jag brukar köpa Abbas 5 minuters inläggningsill. Ibland använder jag mig av 2 dl creme fraiche som bas eller ibland 3 dl gräddfil. Brukar ta lite mindre majonäs.

    marielotta 5 januari 2009

    Hej, tänk om man kunde redigera sina kommentarer, vad bra det skulle vara :) Jag hittade mitt recept i en bok som hette Julbordet av Erik Lallerstedt och Magnus Leidstedt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben