Gratinerad currysill

Serverar: 4 portioner

Len och fin sillåda, kan serveras varm, ljummen eller helt avsvalnad. Knäckebröd eller grovt bröd är gott till. Till påskbordet kanske?

Ingredienser

  • 500g färsk sillfilé
  • Matfett till formen
  • 10 cm purjolök
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk curry
  • Vitpeppar
  • Garnering
  • Lite dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Klipp av ryggfenan på filéerna. Smörj en ugnssäker form med matfett. Skölj och finhacka purjolöken. Fördela den i formen.
    3. Rulla samman sillfiléerna och lägg dem intill varandra i formen. Salta.
    4. Vispa samman grädde och curry och smaka av med lite vitpeppar. Häll currygrädden över filéerna och grädda mitt i ugnen 45-50 minuter.
    5. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben