Dansk currysill

Serverar: 4 portioner

Denna sillrätten görs av matjessill istället för vanlig salt sill!

Ingredienser

  • 2 askar matjessillfiléer
  • 1 dl gräddfil eller naturell yoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1-2 tsk curry
  • 1 äpple
  • Garnering
  • 1 rödlök
  • 1 bit gurka
  • 1 hårdkokt ägg
  • Några persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av väl, skär den i bitar och lägg dom bredvid varandra på ett fat.
    2. Rör samman gräddfil, majonnäs och curry och tillsätt hackat äpple. Häll såsen över sillen.
    3. Hacka både lök, gurka, ägg och persilja, var för sig och garnera fatet med detta i ränder.
    4. Servera med kokt potatis, smör och grovt bröd.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben