Currystekt torsk med philurig sås

Serverar: 4 portioner

Vacker och god mat på en och samma gång!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 2 dl mjöl
  • 400 g blomkål
  • 1 dl vatten
  • 1½ msk curry
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar nymalen
  • 4 portioner basmatiris
  • Sås
  • 1 riven och skalad gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk mynta
  • ½-1 tsk cayennepeppar
  • 4 dl Philura
  • Instruktioner

    1. Krydda torskfiléerna med salt, peppar, lite av curryn och vänd dem i mjöl.
    2. Stek på båda sidorna i smör.
    3. Skär blomkålen i buketter som delas i halvor. Stek dem i smör och krydda med salt, peppar och curry.
    4. Häll därefter över 1 dl vatten och låt blomkålen koka under lock tills vattnet är borta.
    5. Sås: Skala gurkan och riv den grovt. Strö över ½ tsk salt, låt stå i någon minut och pressa sedan ur vätskan. Skär myntan fint och blanda med gurkan, resterande salt, cayennepeppar och Philura.
    6. Servera det hela med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben