Currystuvad fisk med mango

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En kryddig och lite överraskande fiskrätt som också går bra att laga på torsk eller kolja.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 1 msk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 ½ msk fiskfond
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g fiskfilé tex sej
  • 1 mango
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och curry i olja i en stekpanna. Tillsätt 2 dl vatten och koka upp. Blanda grädde och mjöl och rör ner.
    2. Tillsätt mango chutney, sambal oelek och fiskfond. Sjud 5 minuter, salta och peppra.
    3. Skär fisken i bitar och lägg i den att sjuda ca 5 minuter. Strö över tärnad mango.
    4. Servera fisken med kokt ris och gröna ärter.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben