Dagnys gurka

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Lättgjord och god inläggning. Passar särskilt bra till leverpastej

Ingredienser

  • 1 kg slanggurka
  • 2 gula lökar
  • Lag
  • 4 dl vatten
  • 2 dl ättiksprit
  • ¾ dl salt
  • 4 dl socker
  • 2 msk gult senapsfrö
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkan Skala och skiva löken.
    2. Koka alla ingredieser till lagen. Låt svalna. Varva gurka och lök samt rikligt med hackad dill i en kruka. Häll över lagen som skall stå över gurkskivorna. Täck med lock. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    matmorsan 1 oktober 2010

    Hej jag undrar på ett ungefär hur länge den håller sig i kylskåpet

    matmorsan 30 november 2010

    Jätte god gurka så nu skriker sonen o hans flickvän efter mera så det är till att köpa o göra mera ett kanon recept

    wimpan 19 juli 2011

    Jättegod gurka.Tack för ett toppen recept :-)

    kekke46 12 juni 2012

    Hej! Vilken god inlagd gurka, kommer att bli en favorit här. Kommer att åka til mina favoriter. En 5 från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben