Daimglass med maräng och chokladsås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

En dessert som faktiskt även vuxna tycker om. För att göra glassen behövs en glassmaskin.

Ingredienser

  • Glass
  • 1 liter gräddfil
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 Daim
  • Chokladsås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • Tillbehör
  • Maränger
  • Skivad banan
  • Vispad grädde
  • Daimkulor
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddfil och 1 1/2 dl socker i en skål. Vispa äggulor och 1 dl socker till en ljus fluffig massa. Blanda med gräddfilen. Finhacka Daimen och rör ner den. Kör allt i en glassmaskin till fryst konsistens. Lägg i en plastbytta med lock och förvara i frysen.
    2. Chokladsås: Vispa samman vatten, socker och kakao i en kastrull. Koka upp och låt koka 5 min. Låt den kallna. Servera glassen tillsammans med maränger, bananskivor, vispad grädde, chokladsås och eventuellt Daimkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben